HUJAYRA ORGANOIDLARI RIBOSOMA, GOLJI APPARATI VA LIZOSOMA TUZILISHI - Qahramonova Gulsanam Ikromjon qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada hujayra organoidlari — ribosoma, Golji apparati va lizosoma tuzilishi, ularning hujayra hayot faoliyatidagi o‘rni va vazifalari yoritilgan. Ribosomalar oqsil sintezining asosiy markazi bo‘lib, Golji apparati sintez qilingan moddalarning qayta ishlanishi, to‘planishi va tashilishini ta’minlaydi. Lizosomalar esa hujayra ichidagi parchalanish jarayonlarida ishtirok etuvchi hazm qilish organoidlari hisoblanadi. Maqolada ushbu organoidlarning tuzilishi va funksional o‘zaro bog‘liqligi ilmiy jihatdan tahlil qilingan.