O‘ZBEKISTON SSR TASHQI SIYOSIY VA ILMIY ELITASI SHAKLLANISHI TARIXIDAN: ABDUSAMAT BOBOXO‘JAYEVNING STRATEGIK FAOLIYATI (ARXIV HUJJATLARI TAHLILI ASOSIDA) - Abdullayev Botir Jabbor o‘g‘li (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada XX asrning o‘rtalarida O‘zbekiston ijtimoiy- siyosiy va ilmiy hayotida muhim rol o‘ynagan davlat arbobi va olim – Abdusamat Boboxo‘jayevning ko‘p qirrali faoliyati tahlil qilinadi. Tadqiqotda kadrlar nomenklaturasi, diplomatik vakillik va iqtisodiy tadqiqotlarning institutsional shakllanishi masalalari yangi topilgan arxiv manbalari hamda zamonaviy davlatchilik konsepsiyalari prizmasi orqali yoritilgan.