BOSHLANG‘ICH SINF O‘QITUVCHILARINING KREATIV KOMPETENTLIGINI RIVOJLANTIRISHDA LOYIHAGA ASOSLANGAN TA’LIM METODINING AHAMIYATI - Dovutxo‘jayeva Ominaxon Saidbakirxo‘ja qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Mazkur maqolada boshlang‘ich sinf o‘qituvchilarining kreativ kompetentligini rivojlantirishda Loyihaga asoslangan ta’lim metodining pedagogik imkoniyatlari ilmiy-nazariy va amaliy jihatdan tahlil qilingan. Zamonaviy ta’lim tizimida pedagogdan faqat bilim berish emas, balki o‘quvchilarni mustaqil fikrlashga, muammolarni hal etishga, ijodiy yondashuvga va amaliy faoliyatga yo‘naltirish talab etiladi. Shu nuqtai nazardan ushbu metodo‘qituvchining kreativ kompetentligini shakllantirishda samarali vosita sifatida namoyon bo‘ladi. Tadqiqot davomida kreativ kompetentlik tushunchasi, uning tarkibiy qismlari, metodning mazmun-mohiyati hamda boshlang‘ich ta’limdagi ahamiyati o‘rganildi. Natijalar shuni ko‘rsatdiki, loyiha asosida tashkil etilgan ta’lim o‘qituvchilarning innovatsion fikrlashi, metodik mahorati, tashabbuskorligi va kasbiy moslashuvchanligini oshiradi. Maqolada boshlang‘ich ta’limda loyihaga asoslangan ta’lim metodidan foydalanish bo‘yicha ilmiy xulosalar va amaliy tavsiyalar berilgan.