AMINOKISLOTALAR, OQSILLAR VA NUKLEIN KISLOTALAR: TUZILISHI VA BIOLOGIK AHAMIYATI - Tursunboyeva Feruza Bahodirjon qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Mazkur ilmiy maqolada aminokislotalar, oqsillar va nuklein kislotalarning kimyoviy tuzilishi, xossalari hamda biologik tizimlardagi o‘rni kompleks tarzda yoritilgan. Tadqiqotning asosiy maqsadi ushbu biomolekulalarning o‘zaro bog‘liqligi va tirik organizmlardagi funksional ahamiyatini ilmiy asosda tahlil qilishdan iborat. Maqolada aminokislotalarning klassifikatsiyasi, oqsillarning struktura darajalari va nuklein kislotalarning genetik axborotni saqlashdagi roli ko‘rib chiqilgan. Tadqiqot davomida tahliliy va taqqoslash metodlaridan foydalanilgan. Olingan natijalar shuni ko‘rsatdiki, ushbu moddalar hayotiy jarayonlarning asosiy biokimyoviy fundamentini tashkil etadi.