O‘ZBEK VA RUS LINGVISTIKASIDA BAHOLOVCHANLIK VA PEYORATIVLIK MASALASINING QIYOSIY TAHLILI - Zaripova Matluba Kulfiddinovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Mazkur maqolada rus va o‘zbek tillarida baholovchanlik (оценочность) va peyorativlik (pejorativlik) kategoriyalarining lingvistik tabiati, ularning ifodalanish vositalari hamda funksional xususiyatlari qiyosiy jihatdan tahlil qilinadi. Tadqiqot natijasida ikki til tizimida baholovchanlikning umumiy va farqli jihatlari aniqlanadi, peyorativ birliklarning semantik-pragmatik xususiyatlari ochib beriladi.