ONLAYN VA OFLAYN TA’LIM MUHITIDA TALABALARNING BILIM O‘ZLASHTIRISH DARAJASINI TAHLIL QILISH - Abdullajonova Shahnoza Qudratillo qizi.; Qodiraliyeva Mushtariy Omadjon qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada onlayn va an’anaviy ta’lim shakllarining samaradorligi qiyosiy tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida har ikkala ta’lim turi o‘quv jarayoniga ta’siri, afzalliklari va kamchiliklari ilmiy manbalar asosida o‘rganildi. Shuningdek, talabalarning bilim o‘zlashtirish darajasi, mustaqil ishlash ko‘nikmalari va motivatsiyasiga ta’siri ko‘rib chiqildi. Natijalar shuni ko‘rsatadiki, onlayn ta’lim moslashuvchanlik va qulaylikni ta’minlasa, an’anaviy ta’lim esa bevosita muloqot orqali chuqurroq o‘zlashtirish imkonini beradi. Tadqiqot yakunida ta’lim jarayonida har ikkala shakldan samarali foydalanish zarurligi asoslab beriladi.