TALABALARNING MUSTAQIL O‘QUV FAOLIYATINI BAHOLASH MEZONLARINI TAKOMILLASHTIRISH (NORMAL FIZIOLOGIYA MISOLIDA) - Avchibayeva Hurmatoy Baxtiyorovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Mazkur tezisda oliy ta’lim tizimida talabalarning mustaqil o‘quv faoliyatini baholash mezonlarini takomillashtirish muammosi normal fiziologiya fani misolida kompleks tarzda tahlil etiladi. Zamonaviy ta’lim paradigmasida mustaqil ta’lim talabaning bilim olish jarayonidagi faolligini oshiruvchi, uning kognitiv, metakognitiv hamda amaliy kompetensiyalarini shakllantiruvchi asosiy omillardan biri sifatida qaraladi. Shu sababli, ushbu faoliyatni ilmiy asoslangan mezonlar asosida baholash muhim ahamiyat kasb etadi. Normal fiziologiya fanining murakkabligi, tizimliligi va integrativ xarakteri baholash jarayonida ko‘p komponentli yondashuvni talab etadi.