HUQUQ MANBALARI VA ULARNING HUQUQIY TIZIMDAGI O‘RNI: NAZARIYA HAMDA AMALIYOT UYG‘UNLIGI - Allayorov Doston Sherali o'g'li (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada huquq manbalari tushunchasi, ularning turlari va huquqiy tizimdagi o‘rni nazariy hamda amaliy jihatdan tahlil qilinadi. Zamonaviy huquqiy tizimda huquq manbalari davlat boshqaruvi, jamiyatdagi huquqiy munosabatlarni tartibga solish va huquqiy madaniyatni shakllantirishda muhim ahamiyat kasb etadi. Maqolada huquq manbalarining klassik va zamonaviy turlari, ularning o‘zaro bog‘liqligi hamda amaliyotda qo‘llanish mexanizmlari yoritiladi.