TURLI DAVLATLAR TAJRIBASIDA 4K KO‘NIKMALARINI RIVOJLANTIRISH - Solijonova Kumush Erkin qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya. Mazkur maqolada zamonaviy ta’lim tizimining muhim yo‘nalishlaridan biri hisoblangan 4K ko‘nikmalari — kritik fikrlash, kreativlik, kommunikatsiya va kollaboratsiyani rivojlantirish masalalari yoritilgan. Turli davlatlar, jumladan AQSh, Finlyandiya, Janubiy Koreya, Singapur va Yevropa mamlakatlari tajribasi tahlil qilinib, ushbu ko‘nikmalarni shakllantirishning samarali usullari ko‘rib chiqilgan. Shuningdek, O‘zbekistonda ta’lim tizimini modernizatsiya qilish jarayonida 4K ko‘nikmalarini rivojlantirish bo‘yicha olib borilayotgan islohotlar ham yoritilgan. Tadqiqot natijalari asosida ta’lim jarayoniga innovatsion yondashuvlarni joriy etishning ahamiyati asoslab berilgan.