QISHLOQ XO‘JALIK EKINLARI HOSILDORLIGIGA TUPROQ DEGRADATSIYASINING TA’SIRI - Rustamov Umidjon Shavkat o'g'li; Toyirova Shaxzoda Zoxir qizi; Tenglasheva Fotima Mamarajab qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Ushbu maqolada tuproq degradatsiyasi jarayonlarining qishloq xo‘jaligi ekinlari hosildorligiga ko‘rsatadigan salbiy ta’siri va uning oqibatlari tadqiq etiladi. Tuproq unumdorligining pasayishi, sho‘rlanish va eroziya jarayonlarining ekinlar rivojlanishiga ta’siri tahlil qilingan. Tadqiqot natijalari asosida tuproq sifatini saqlash va hosildorlikni oshirish bo‘yicha ilmiy-amaliy tavsiyalar ishlab chiqilgan.