MODA VA USLUB: TIKUVCHILIK SANOATIDA ZAMONAVIY YONDASHUVLAR - Jo‘rayeva Sevara Qutbidinovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Mazkur maqolada moda va uslub tushunchalarining tikuvchilik sohasidagi o‘rni, zamonaviy tendensiyalar, dizayn jarayonlari hamda iste’molchilar talabiga mos kiyimlar yaratishning ilmiy-amaliy jihatlari yoritiladi. Tikuvchilik sanoati nafaqat iqtisodiy faoliyat turi, balki estetik qarashlar, madaniyat va innovatsion texnologiyalar uyg‘unlashgan muhim soha hisoblanadi. Tadqiqot davomida moda rivojlanishining bosqichlari, uslub shakllanishiga ta’sir etuvchi omillar va zamonaviy tikuvchilik texnologiyalarining samaradorligi tahlil qilindi. Shuningdek, dizaynerlik yondashuvlari, mato tanlash, ranglar uyg‘unligi va kiyim konstruktsiyasining asosiy prinsiplari ko‘rib chiqildi. Olingan natijalar tikuvchilik sohasida raqobatbardosh mahsulot yaratishda ilmiy asoslangan yondashuv muhim ekanligini ko‘rsatadi.