EHTIMOLLIK TAQSIMOTLARI TUSHUNCHASI - Maksetova Shoira Sardarovna; Orziqulova Zulfizarxon (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada ehtimollik nazariyasining muhim tushunchalaridan biri — ehtimollik taqsimotlari keng yoritiladi. Tasodifiy miqdorlar, ularning turlari, diskret va uzluksiz taqsimotlar hamda taqsimot funksiyalarining asosiy xossalari tushuntiriladi. Shuningdek, amaliyotda qo‘llaniladigan muhim taqsimotlar haqida ham ma’lumot beriladi.