BOSHLANG‘ICH SINFLARDA INGILIZ TILINI O‘QITISHDA INTERAKTIV METODLARNING SAMARADORLIGI - Abdullajonova Shahnoza Qudratillo qizi; Qobuljonova Mushtariybegim Baxtiyorjon qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada boshlang‘ich sinflarda ingiliz tilini o‘qitishda interaktiv metodlarning samaradorligi tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida zamonaviy pedagogik yondashuvlar, xususan, o‘yinlar, guruhli ishlash va kommunikativ metodlarning o‘quvchilarning til o‘rganish jarayoniga ta’siri o‘rganildi. Interaktiv metodlar orqali o‘quvchilarning darsga bo‘lgan qiziqishi, faolligi va nutq ko‘nikmalari sezilarli darajada oshishi aniqlangan. Shuningdek, ushbu usullar yordamida o‘quvchilarning mustaqil fikrlashi va ijodiy yondashuvi rivojlanishi ko‘rsatib berilgan. Tadqiqot natijalari boshlang‘ich ta’lim tizimida interaktiv metodlardan keng foydalanish zarurligini asoslaydi.