SIYOSIY PARTIYALAR FAOLIYATIDA PRAGMATIK YONDASHUV: NAZARIY VA AMALIY TAHLIL - Qоdirоv Jаmshidbek Ikrоmjоn о‘g‘li (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Mazkur ilmiy maqolada siyosiy partiyalar faoliyatida pragmatik yondashuvning nazariy asoslari, uning demokratik jamiyat sharoitidagi o‘rni va ahamiyati hamda amaliy natijalari tahlil qilinadi. Tadqiqotda siyosiy partiyalarning jamiyat manfaatlariga moslashuvi, elektorat bilan ishlash mexanizmlari, qonun ijodkorligi va parlament nazoratidagi ishtiroki birinchi taqdim etilgan manba materiallari asosida keng yoritiladi. O‘zbekiston Respublikasida ko‘ppartiyaviylik tizimining shakllanishi va rivojlanishi jarayonida pragmatik yondashuv siyosiy partiyalar faoliyati samaradorligini oshiruvchi muhim omil ekanligi asoslab beriladi. Tadqiqot natijalari siyosiy partiyalar faoliyatini takomillashtirish, ularning jamiyatdagi nufuzi va ta’sirchanligini oshirishda ilmiy-amaliy ahamiyat kasb etadi.