BIRINCHI DARAJALI VA IKKINCHI DARAJALI PANEL REGRESSIYA MODELLARINI SOLISHTIRISH - Raximova Umida Ziyodullayevna; Xaitov Nurkamol Nuralivich (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Panel ma’lumotlar asosida qurilgan regressiya modellari zamonaviy ekonometrikaning muhim qismini tashkil etadi va ko’p sonli kuzatuvlarni tahlil qilishda keng qo’llaniladi. Ushbu maqolada birinchi darajali va ikkinchi darajali panel regressiya modellari nazariy va amaliy jihatdan qiyosiy tahlil qilinadi. Tadqiqot natijasida ikki model orasidagi farqlar, ularning afzalliklari va qo’llanilish sohalari aniqlangan hamda qaysi holatda qaysi model samarali ekanligiga doir amaliy xulosalar berilgan.