DOD-41-500 RUSUMLI TUTUN SO‘RGICH ISHCHI KURAKLARINING YEYILISH MEXANIZMLARINI KOMPLEKS TAHLIL QILISH VA ULARNING BARDOSHLILIGINI OSHIRISH USULLARI - Mamatqulov Rustam Sharip o‘g‘li; Raufov Lazizbek Muxidjon o‘g‘li; Sobirjonova Dilnoza Xabibulla qizi; Maxmadiyorov Sayfillajon Asliddin o‘g‘li (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Mazkur tesizda DOD-41-500 markali tutun so’rgich ishchi kuraklarining yeyilish sabablari kompleks ravishda tahlil qilindi. Gaz-abraziv muhitda yuzaga keladigan asosiy yemirilish mexanizmlari aniqlanib, ularning intensivligiga ta’sir etuvchi omillar baholandi. Yeyilish jarayonlarini kamaytirishning samarali usullari taklif etildi.