TUTUNTORTUVCHI MEXANIZMLAR ISHCHI KURAKLARINING GAZ- ABRAZIV YEYILISHINI KAMAYTIRISH USULLARI - Sadullayey Zarif Sharipovich; Raufov Lazizbek Muxidjon o‘g‘li; Jamoliddinov Lazizxon Asliddin o‘g‘li; Pashaliyev Ruslan Rustamovich (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Mazkur ishda energetika sanoatida qo‘llaniladigan dudtortuvchi mexanizmlar ishchi kuraklarining gaz-abraziv yeyilish jarayonlari o‘rganildi. Yeyilish mexanizmlariga ta’sir etuvchi asosiy omillar tahlil qilindi hamda ularni kamaytirishning samarali usullari ishlab chiqildi. O‘zgaruvchan qattiqlikka ega ko‘p qatlamli qoplamalarni qo‘llash orqali yeyilishga bardoshlilikni oshirish imkoniyati asoslab berildi.