BOSHLANGʻICH SINF OʻQUVCHILARIDA ILMIY TAFAKKURNI RIVOJLANTIRISH "NIMA UCHUN" VA "QANDAY". - Eshonxoʻjayeva Lazokatposhsha Raxmatillo qizi; I.G.MAMAJONOV (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada boshlangich sinf oquvchilarida ilmiy tafakkurni rivojlantirishda Nima uchun? va Qanday? savollarining ahamiyati yoritilgan. Tadqiqot jarayonida mazkur savollar o’quvchilarning mantiqiy fikrlashi, sabab-oqibat boglanishlarini tushunishi hamda mustaqil xulosa chiqarish ko’nikmalarini shakllantirishga xizmat qilishi asoslab berilgan. Shuningdek, dars jarayonida savol- javob, muammoli vaziyat yaratish va tajriba metodlaridan foydalanish ilmiy tafakkurni rivojlantirishning samarali vositasi ekanligi ko‘rsatib o‘tilgan.