INGLIZ TILIDA HISSIY SIFATLARNING SEMANTIK VA PRAGMATIK TAHLILI - Munavvarjonova Xumora Mavlonjon qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Ushbu maqolada ingliz tili leksikasidagi hissiy sifatlarning semantik tabiati hamda ularning nutqdagi pragmatik vazifalari tadqiq etiladi. Tadqiqotning asosiy maqsadi inson ruhiy holatlarini ifodalovchi sifatlarning ma’no qatlamlarini ochib berish va ularni intensivlik darajasi bo’yicha tasniflashdan iboratdir. Maqolada kognitiv tilshunoslik metodlari yordamida emotsional leksikaning o’ziga xos xususiyatlari yoritilgan hamda o’rganilayotgan til birliklarining kontekstual bog’liqligi tahlil qilingan.