BOSHLANG‘ICH SINF O‘QUVCHILARIGA INGILIZ TILINI O‘RGATISHDA QO‘SHIQLAR VA SHE’RLARNING DIDAKTIK AHAMIYATI - Abdullajonova Shahnoza Qudratillo qizi; Jakbarova Mavluda Islomiddin qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada boshlang‘ich sinf o‘quvchilariga ingiliz tilini o‘rgatishda qo‘shiqlar va she’rlarning didaktik ahamiyati tahlil qilinadi, Tadqiqotda musiqiy va poetic materiallarning o‘quvchilarganing til o‘rganishga bo‘lgan qiziqishini oshirish, eslab qolish qobiliyatini rivojlantirish hamda talaffuz va nutq ko‘nikmalarini shakllantirishdagi o‘rni yoritilgan. Shuningdek, dars jarayonida qo‘shiqlar va she’rlardan samarali foydalanish usullari ham ko‘rib chiqildi. Natijalar shuni ko‘rsatdiki, mazkur metod o‘quvchilarning ingiliz tilini o‘zlashtirish jarayonini sezilarli darajada yaxshilaydi.