OTORINOLARINGOLOGIK KASALLIKLARI BO‘LGAN BEMORLARNI PARVARISHLASHNING ZAMONAVIY YONDASHUVLARI - Abdurafikova Rushana Rafisovna; Xaldarbekova Malika Axinjanovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqola otorinolaringologik (LOR) kasalliklarga chalingan bemorlarni parvarishlashning bugungi kundagi zamonaviy standartlari va innovatsion yondashuvlarini tahlil qiladi. Zamonaviy tibbiyotda bemor parvarishi shunchaki simptomatik davolash bilan cheklanmay, balki multidissiplinar yondashuv, raqamli texnologiyalar va bemorga yo‘naltirilgan parvarish modelini o‘z ichiga oladi. Maqolada bemorlar hayot sifatini yaxshilash, operatsiyadan keyingi reabilitatsiya davrini qisqartirish va LOR patologiyalarida hamshiralik parvarishining roli yoritilgan.