TALABALARNING SO‘Z BOYLIGINI OSHIRISHDA INTERAKTIV METODLAR - Zafarova Nilufar Zafar qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya. Ushbu maqola talabalarning so‘z boyligini oshirishda interaktiv metodlarning samaradorligini o‘rganadi. Tadqiqot davomida 150 nafar o‘quvchi qatnashgan bo‘lib, ularga ikkita oy davomida turli xil interaktiv mashq va o‘yinlar orqali ta’lim berildi. Natijasida ma’lumotlarni qayta ishlash va tahlil qilish orqali interaktiv metodlar o‘quv jarayonida talabalarning o‘z va jumla qo‘llashda yangiligi, harakatlanishi va samaradorligi ko‘rsatildi. Tadqiqotning natijalari o‘quvchilarning so‘z boyligida o‘rtacha 48% o‘sish va grammatik xatolarining 35% kamayishini ko‘rsatdi.