BOSHLANGʻICH SINF OʻQUVCHILARIDA BILISH FAOLLIGINI RIVOJLANISHNING DIDAKTIK ASOSLARI - Sattarova Xusnidaxon Ravshanbek qizi; I.G.Mamajonov (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada boshlang‘ich sinf o’quvchilarida bilish faolligini rivojlantirishning didaktik asoslari yoritilgan. Unda bilish faolligi tushunchasining mohiyati, uning pedagogik va psixologik jihatlari, shuningdek, ta’lim jarayonida qo’llaniladigan asosiy didaktik tamoyillar tahlil qilingan. Muammoli ta’lim, interfaol metodlar, o’yin texnologiyalari hamda axborot-kommunikatsiya vositalaridan foydalanish orqali o’quvchilarning mustaqil fikrlashi va ijodiy yondashuvini shakllantirish masalalari ko’rib chiqilgan. Maqolada boshlang’ich ta’lim jarayonida o‘qituvchining ro’li va motivatsiyaning ahamiyati ham asoslab berilgan.