OILALARDAGI AJRIM HOLATLARINING O‘QUVCHI YOSHLARGA PSIXOLOGIK TA’SIRLARI - Karimova Gulfira Burxonovna; Muhammadiyeva Hulkar Maxammadi qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada oilaviy ajrimlarning maktab yoshidagi o‘quvchilar ruhiyatiga ko‘rsatadigan ko‘p qirrali ta’sirlari tizimli ravishda tahlil qilinadi. Tadqiqotda ajrim jarayonining bolalarda keltirib chiqaradigan emotsional, kognitiv va xulq-atvor o‘zgarishlari, shuningdek, ushbu travmaning turli yosh davrlaridagi o‘ziga xos xususiyatlari yoritilgan. Maqolada o‘quvchi shaxsini reabilitatsiya qilishda pedagogik-psixologik qo‘llab-quvvatlash tizimining ahamiyati ilmiy asoslab berilgan.