O‘SMIRLARDAGI ADDEKTIV XULQ-ATVOR: PSIXODIAGNOSTIKA VA PSIXOKORREKSIYA ASOSLARI - Karimova Gulfira Burxonovna; Muhammadiyeva Hulkar Maxammadi qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada o‘smirlik davrida addektiv xulq-atvorning shakllanish mexanizmlari, uning zamonaviy turlari va psixologik determinantalari tahlil qilinadi. Tadqiqotda o‘smirlardagi qaramlikka moyillikni erta aniqlashda qo‘llaniladigan zamonaviy psixodiagnostik metodikalar va ularning amaliy ahamiyati yoritilgan. Shuningdek, maqolada addektiv xulq-atvorni bartaraf etishga qaratilgan kompleks psixokorreksion dasturlar, kognitiv-bixevioral terapiya va profilaktika chora-tadbirlari ilmiy asoslab berilgan