MAKTABDA ZO‘RAVONLIKNI OLDINI OLISH - Nurullayeva Dilshoda Sagdulloyevna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqola maktabda zo‘ravonlik hodisasining kelib chiqishi, uning o‘quvchilar ruhiyatiga ta’siri va ushbu illatni bartaraf etishning zamonaviy yondashuvlarini tahlil qilishga bag‘ishlangan. Tadqiqotda bullingning nafaqat shaxslararo nizo, balki ijtimoiy-tizimli muammo ekanligi asoslab berilgan. Shuningdek, maqolada zo‘ravonliksiz ta’lim muhitini yaratishda maktab, oila va jamiyat hamkorligining institutsional asoslari yoritib berilgan.