BOSHLANG‘ICH SINF O‘QUVCHILARIDA BULLING HOLATLARINING PSIXOLOGIK SABABLARI - Botirova Odina Mirzakarimova; Saidova Dilfuza Elmurodovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada kichik maktab yoshidagi bolalar o‘rtasida kuzatiladigan bulling hodisasining psixologik determinantalari atroflicha tahlil qilinadi. Tadqiqotda bullingning yuzaga kelishida kognitiv soha, affektiv holatlar va ijtimoiy-pedagogik muhitning o‘rni ilmiy asoslab berilgan. Shuningdek, maqolada bulling ishtirokchilarining individual-psixologik xususiyatlari hamda ushbu salbiy holatning oldini olishga qaratilgan kompleks chora-tadbirlar tizimi taklif etilgan.