O‘QUV JARAYONIDA O‘QUVCHILARDAGI HISSIY ZO‘RIQISHLARNI PSIXOLOGIK DIAGNOSTIKA QILISH - Botirova Odina Mirzakarimova; Saidova Dilfuza Elmurodovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur tadqiqotda zamonaviy ta’lim muhitida o‘quvchilarning psixologik salomatligiga ta’sir etuvchi hissiy zo‘riqishlar (emotsional stress) muammosi ko‘rib chiqiladi. Maqolada kognitiv va emotsional jarayonlarning o‘zaro bog‘liqligi, o‘quvchilarning turli yosh davrlarida hissiy zo‘riqishlarning namoyon bo‘lish xususiyatlari hamda ularni aniqlashda qo‘llaniladigan zamonaviy psixodiagnostik usullar tizimi batafsil bayon etilgan. Tadqiqot natijalari o‘quv jarayonini optimallashtirish va o‘quvchilarda stressga chidamlilik ko‘nikmalarini shakllantirish bo‘yicha tavsiyalarni o‘z ichiga oladi.