O’SMIRLARDA QO’RQUV TUFAYLI YUZAGA KELADIGAN EMOTSIONAL ZO’RIQISHLARNI PSIXOLOGIK BARTARAF ETISH - Djurayeva Charos Qayumovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada o‘smirlik davrida qo‘rquv va xavotirlanish natijasida yuzaga keladigan emotsional zo‘riqishlarning psixologik tabiatini o‘rganishga bag‘ishlangan. Tadqiqotda o‘smirlardagi qo‘rquvlarning ijtimoiy va shaxsiy sabablari, ularning emotsional sohadagi namoyon bo‘lish xususiyatlari hamda ushbu holatlarni bartaraf etishga qaratilgan zamonaviy psixoterapevtik yondashuvlar tahlil qilinadi. Shuningdek, maqolada kognitiv-bixevioral terapiya va art-terapiya metodlarining samaradorligi ilmiy asoslab berilgan.