BIZ ZO‘RAVONLIKKA QARSHIMIZ - Azimova Nafisa Sunnatovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada zamonaviy jamiyatning eng og‘riqli nuqtalaridan biri bo‘lgan zo‘ravonlik muammosi tizimli tahlil qilinadi. Muallif zo‘ravonlikning jismoniy, ruhiy, iqtisodiy va raqamli ko‘rinishlarini tadqiq etar ekan, uning shaxs shakllanishiga va jamiyat barqarorligiga ko‘rsatadigan salbiy ta’sirini neyropsixologik va sotsiologik nuqtai nazardan asoslab beradi. Maqolada zo‘ravonlikka qarshi kurashda preventiv pedagogika, tolerantlik madaniyati va huquqiy ongni yuksaltirish mexanizmlari taklif etilgan.