HAYOT GO‘ZAL: YASHASH UCHUN 1001 SABAB - Azimova Nilufar Sharipovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada hayotning qadri, yashash motivatsiyasini shakllantiruvchi omillar va insonning psixologik bardoshliligi (resilience) masalalari tadqiq etiladi. Muallif hayot go‘zalligini anglashni neyrofiziologik jarayonlar va shaxsiy rivojlanish kontekstida tahlil qiladi. Maqola insonning murakkab vaziyatlarda ham hayotdan ma’no topish mexanizmlarini yoritib beradi.