O‘SMIRLAR PSIXOLOGIYASI: INQIROZ, RIVOJLANISH VA IJTIMOIY ADAPTATSIYA MASALALARI - Muhiddinova Nafisa Shamsiddinovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada o‘smirlik davrining psixofiziologik va ijtimoiy- psixologik o‘ziga xosliklari tizimli ravishda tadqiq etiladi. Muallif o‘smirlik davridagi "shaxsiy identifikatsiya" inqirozini neyropedagogik va ekzistensial yondashuvlar asosida tahlil qiladi. Tadqiqotda o‘smirlarning referent guruhlari bilan muloqoti, xarakter aksentuatsiyalari va deviant xulq-atvorning oldini olish mexanizmlari ilmiy asoslab berilgan.