INFORMATIKA DARSLARIDA INTERAKTIV METODLARDAN FOYDALANISH SAMARADORLIGI - Madenova Guljamila Tursınbaevna (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Ushbu maqolada informatika va axborot texnologiyalari fanini o‘qitish jarayonida interaktiv metodlardan foydalanishning samaradorligi tahlil qilingan. Tadqiqot davomida zamonaviy pedagogik texnologiyalar asosida tashkil etilgan darslarning o‘quvchilarning bilim darajasi, darsdagi faolligi hamda mustaqil fikrlash qobiliyatiga ta’siri o‘rganilgan. Shuningdek, informatika darslarida “Aqliy hujum”, “Klaster”, “Venn diagrammasi”, “Insert” kabi interaktiv metodlardan foydalanishning afzalliklari yoritib berilgan. Tadqiqot natijalariga ko‘ra, interaktiv metodlardan foydalanish o‘quvchilarning mavzuni chuqurroq o‘zlashtirishiga, axborot texnologiyalariga bo‘lgan qiziqishini oshirishga hamda ularning raqamli kompetensiyalarini rivojlantirishga xizmat qilishi aniqlangan.