BANKLARDA ASOSIY VOSITALAR HISOBI - Esanov Oybek Madatovich; Yo’ldosheva Munira Ikrom qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Maqolada bank o’z faoliyatini olib borishda funksiyalarini bajarishda u moddiy texnik bazaga ega bo’lishi kerak, ya’ni o’z asosiy vositalar bilan taminlangan bo’lishi lozim. Xususan, asosiy vositalar tan olish, baholash, ularning harakatini hisobga olish hamda amortizatsiya hisoblash tartiblari tahlil etilgan. Asosiy vositalar bir yildan ortiq muddatda foydalanishga mo’ljallangan moddiy aktivlar bo’lib ular bank faoliyatida bank ma’muriy maqsadlar va ijara berish uchun ishlatiladi. Asosiy vositalar hisobini yuritishda amaldagi me’yoriy-huquqiy asoslar va ularni takomillashtirish yo’nalishlari ko’rib chiqilgan.