BOSHLANG’ICH SINF O’QUVCHILARINING KREATIV SALOHIYATINI RIVOJLANTIRISH YO’LLARI - Raximjonova Rayxona Shuxtar qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Ushbu maqolada boshlang‘ich sinf o‘quvchilarining kreativ salohiyatini rivojlantirishga doir ilmiy-pedagogik yondashuvlar, nazariy asoslar, innovatsion metodlar va amaliy texnologiyalar tizimli ravishda tahlil qilinadi. Dunyo tajribasi, xorijiy adabiyotlar hamda milliy pedagogika merosi asosida kreativlikni shakllantiruvchi mexanizmlar o‘rganiladi. Sensor didaktik o‘yinlar, kreativitga asoslangan interfaol metodlar, divergent fikrlashni rag‘batlantirish usullari, tasavvur faoliyatini rivojlantirish bosqichlari keng yoritiladi. Shuningdek, mavjud ilmiy manbalarda aniqlangan muammolar va tadqiqot bo‘shliqlari ko‘rsatilib, zamonaviy ta’lim talablari asosida taklif va xulosalar ishlab chiqiladi.