PLUG LEMEXLARINI YEYILGAN O‘LCHAMLARINI ZAMONAVIY USULLAR BILAN QAYTA TIKLASH VA TA’MIRLASH TEXNOLOGIYASINI TAKOMILLASHTIRISH - Yo‘ldoshev Bekzod Bahromovich; Kenjayev To‘ymurod Nematulla o‘g‘li; Sobirjonova Dilnoza Xabibulla qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiva. Bugungi kunda dunyo mashinasozlik sanoatida turli og‘ir sharoitlarda ishlab kelayotgan mashina detallarini vaqt o‘tishi mobaynida yemirilishlar kuzatilmoqda albatta.Bu esa ish sifatiga juda katta salbiy ta’sir ko‘rsatmoqda. Bunday detallarni yangisini ishlab chiqgandan ko‘ra uni qayta tiklash va puxtalash ham iqtisodiy ham vaqt sarfi jihatidan eng maqbul yo‘llardan biridir.Ushbu maqolada o‘lchamlarni qayta tiklash va puxtalashning bir necha xil usullari ko‘rsatilib o‘tilgan.