YUPQA DEVORLI PO‘LAT LESTLARNI LAZERLI PAYVANDLASH ASOSIDA BIRIKTIRISH REJIMLARINI TAHLIL QILISH VA CHOK SIFATINI OSHIRISH - Yo‘ldoshev Bekzod Bahromovich; Kenjayev To‘ymurod Nematulla o‘g‘li; Xushvaqtov Bekzod Akbar o‘g‘li (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Ushbu ilmiy maqolada lazerli payvandlash bu juda nozik,tez va aniq payvand choklarni olish imkonini beradi.Bu jarayonda millimetrning yuzdan bir qismigacha aniq yuqori tezlikda payvadlash mumkin.Avtomatlashtirishga qulay, robotlar bilan ishlashga mos, rangli materilarni hamda har-xil materiallarni masalan po‘lat- aluminiy,yoki mis-po‘lat payvandlash mumkin.