TASVIRIY SAN’ATDA NATYURMORT ISHLASH BOSQICHLARI - Xudayberdiyeva Kamola Furqatjon qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada tasviriy san’at janrlaridan biri bo‘lgan natyurmortni ishlash bosqichlari, kompozitsiya tuzish, yorug‘-soya munosabatlarini topish, rang tanlash va asarni yakunlash jarayonlari keng yoritiladi. Natyurmort rassomdan kuzatuvchanlik, shakl va hajmni his qilish, rang uyg‘unligini to‘g‘ri berish mahoratini talab etadi. Maqolada amaliy tavsiyalar va metodik yondashuvlar ham keltirilgan.