ВЛИЯНИЕ ОБРАЗОВАТЕЛЬНЫХ НАГРУЗОК НА МОРФОФУНКЦИОНАЛЬНОЕ РАЗВИТИЕ ДЕТЕЙ И ПОДРОСТКОВ - Xасанова Мухлиса Хайрулло кизи; Алиева Рано Амануллаеана. (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:Ushbu maqolada zamonaviy ta’lim tizimidagi o‘quv yuklamalarining bolalar va o‘smirlarning morfofunksional rivojlanishiga ta’siri keng qamrovli tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida maktab o‘quvchilarining jismoniy o‘sishi, tayanch-harakat tizimidagi o‘zgarishlar, ko‘rish qobiliyatining pasayishi hamda asab tizimidagi funksional buzilishlar ilmiy nuqtai nazardan ko‘rib chiqilgan. Maqolada o‘quv jarayonini optimallashtirish va sog‘liqni saqlash texnologiyalarini joriy etish bo‘yicha takliflar berilgan.