ZAMONAVIY JAMIYATDA HUQUQ IJODKORLIGINING QONUNCHILIK TIZIMINI RIVOJLANTIRISHDAGI AHAMIYATI - Soibnazarov Xurshid Xoʻjaqul Oʻgʻli (TADQIQOTLAR, 2026)
ANOTATSIYA: Mazkur maqolada zamonaviy jamiyat sharoitida huquq ijodkorligining mohiyati, uning nazariy asoslari hamda qonunchilik tizimini rivojlantirishdagi o‘rni keng tahlil qilinadi. Huquq ijodkorligi davlat hokimiyati organlarining asosiy faoliyat yo‘nalishlaridan biri sifatida jamiyatdagi ijtimoiy munosabatlarni tartibga solish, fuqarolarning huquq va erkinliklarini ta’minlash hamda huquqiy davlat barpo etishda muhim vosita bo‘lib xizmat qiladi. Maqolada normativ- huquqiy hujjatlarni ishlab chiqish jarayonining zamonaviy yondashuvlari, qonunchilik sifatini oshirish omillari, shuningdek, huquq ijodkorligining samaradorligini ta’minlashda ilmiylik, tizimlilik va ochiqlik prinsiplari alohida yoritiladi. Shu bilan birga, raqamli texnologiyalar va global integratsiya jarayonlari sharoitida qonunchilikni takomillashtirishning dolzarb masalalari ham ko‘rib chiqiladi.