BADIIY ADABIYOTDA BOLA OBRAZI: "OQ KEMA" ASARI MISOLIDA - Rashidova Odina (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada Chingiz Aytmatovning "Oq kema" asari misolida badiiy adabiyotda bola obrazining talqini, uning badiiy-estetik va falsafiy mohiyati tahlil qilinadi. Bolaning dunyoqarashi, orzulari va fojiali taqdiri orqali yozuvchi insoniyat, ezgulik va adolat mavzularini yoritadi. Maqolada bola obrazining kompozitsion o’rni, ramziy mazmuni va psixologik tasviri kabi masalalar ko’rib chiqiladi.