BADIIY DETAL VA UNING OBRAZ YARATISHDAGI ROLI - Abobakirova Xayriniso (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada badiiy detal tushunchasi, uning turlari hamda badiiy asar kompozitsiyasidagi o‘rni ilmiy-nazariy jihatdan tahlil qilinadi. Badiiy detalning obraz yaratish, qahramon xarakterini ochish, syujetni rivojlantirish va muallif g‘oyasini ifodalashdagi ahamiyati yoritiladi. Shuningdek, o‘zbek va jahon adabiyoti namunalaridan olingan misollar asosida detalning semantik va estetik funksiyalari ochib beriladi.