QONUN IJODKORLIGI JARAYONIDA FUQAROLIK JAMIYATI INSTITUTLARI ISHTIROKINING ASOSIY SHAKLLARI - Rahmatullayeva Elinora (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada qonun ijodkorligi jarayonida fuqarolik jamiyati institutlarining ishtirokiga oid nazariy va amaliy masalalar tahlil etiladi. Maqola doirasida fuqarolik jamiyatining normativ-huquqiy hujjatlar shakllantirilishidagi roli, uning asosiy shakllari — jamoatchilik muhokamasi, ekspertiza, parlament eshituvlari, petitsiyalar va elektron platformalar orqali ishtirok — ilmiy jihatdan o’rganiladi. O’zbekiston qonunchiligining amaldagi holati xorijiy tajriba bilan qiyoslab tahlil qilinadi, amaliy muammolar aniqlanadi hamda ilmiy asoslangan tavsiyalar ishlab chiqiladi.