OTAMDAN QOLGAN DALALAR ROMANIDA XALQ FOJEASI TASVIRI - O'roqova Bahora Baxrom qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada To‘g‘ay Murodning “Otamdan qolgan dalalar” romanida xalq fojeasining badiiy tasviri tahlil qilinadi. Asarda o‘zbek xalqining og‘ir turmush tarzi, ijtimoiy muammolari hamda insoniy kechinmalari realistik usulda yoritilgan. Shuningdek, yozuvchining badiiy mahorati va milliy ruhni aks ettirishdagi o‘rni tahlil etiladi.