PREVENTION OF POSTOPERATIVE COMPLICATIONS AFTER SURGICAL TREATMENT OF CERVICAL CANCER - Yuldashev Laziz Temur ogli; Mamajonov Hasan Ikramovich; Xudoyorov Murod Sarvarovich (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada bachadon bo‘yni saratoni mavjud bo‘lgan bemorlarda jarrohlik muolajasidan keyingi asoratlarni oldini olish masalalari keng yoritilgan. Mavzuning dolzarbligi, kasallikdan keyingi davrda uchrashi mumkin bo‘lgan asoratlar, ularning organizm va psixologik holatga ko‘rsatadigan ta’siri hamda profilaktik choralar zarurligi asoslab berilgan. Operatsiyadan oldingi tayyorgarlik, bemorning ahvolini baholash, zamonaviy jarrohlik texnologiyalari va individual yondashuv asosiy o‘rin tutadi. Shuningdek, operatsiyadan keyin parvarish, infeksiyani oldini olish, yara bitishini tezlashtirish, limfostaz, va boshqa uzoq muddatli asoratlarning oldini olish uchun tavsiya etiladigan amaliy va samarali usullar tahlil qilingan. Reabilitatsiya jarayonida fizioterapiya, muvozanatli ovqatlanish, psixologik yordam, tashkil etilgan tibbiy nazorat va oilaviy qo‘llab-quvvatlashning ahamiyati alohida ta’kidlangan. Annotatsiyada, jarrohlikdan so‘nggi asoratlarni oldini olishda kompleks, uzluksiz, zamonaviy va shaxsiylashtirilgan yondashuvning muhimligi asoslanadi.