PEDAGOGIK FIKR TARAQQIYOTIDA O‘QITUVCHINING KASBIY MAHORATI HAMDA BURCH VA MAS’ULIYATLARI - Egamberdieva Gulnora Toshmurodovna; Latipova Ma’rifat Salohiddin qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada pedagogik fikr taraqqiyoti kontekstida o‘qituvchining kasbiy mahorati, burch va mas’uliyatlari masalasi yoritilgan. Sharq va G‘arb pedagogik tafakkurining yirik namoyandalari qarashlarining zamonaviy ta’lim jarayonidagi ahamiyati tahlil qilingan. Shuningdek, bugungi kun o‘qituvchisining kasbiy mahorat mezonlari, kasbiy burch va mas’uliyat tushunchalarining mazmuni, ularning o‘zaro uyg‘unligi amaliy misollar asosida ochib berilgan. Maqola bo‘lajak pedagoglar, amaliyotchi o‘qituvchilar hamda ta’lim sohasidagi tadqiqotchilar uchun mo‘ljallangan.