SUN’IY INTELLEKT VOSITALARINING TA’LIM JARAYONIDAGI IMKONIYATLARI - Jalolov Muhammadmirzo Jamol o'g’li; Jo‘rayeva Zamira Ishmuminovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya. Mazkur maqolada sun’iy intellekt vositalarining ta’lim jarayonidagi imkoniyatlari hamda ularning o‘quv samaradorligiga ta’siri tahlil qilingan. Tadqiqotda sun’iy intellekt texnologiyalarining individuallashtirilgan ta’limni tashkil etish, o‘quvchilarning bilim darajasini tahlil qilish va ularni rivojlantirishdagi o‘rni yoritilgan. Shuningdek, ingliz tilini o‘qitish jarayonida sun’iy intellekt asosidagi platformalardan foydalanishning didaktik afzalliklari asoslab berilgan. Tadqiqot natijalariga ko‘ra, sun’iy intellekt vositalari talabalarning lingvistik va kommunikativ kompetensiyalarini rivojlantirishda muhim ahamiyat kasb etishi aniqlangan.