CASE-STUDY METODIDAN FOYDALANISH ORQALI TALABALARNING KOMMUNIKATIV KOMPETENSIYASINI SHAKLLANTIRISH - Baxronov Mansur Adham oʻgʻli; Hazratqulov Dilmurod Tal’at oʻgʻli; Jo‘rayeva Zamira Ishmuminovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya. Mazkur maqolada ingliz tili darslarida case-study metodidan foydalanish orqali talabalarning kommunikativ kompetensiyasini shakllantirish masalasi tahlil qilingan. Kommunikativ kompetensiyaning tarkibiy qismlari yoritilib, case-study metodining mohiyati hamda didaktik imkoniyatlari ochib berilgan. Shuningdek, ushbu metodning bosqichma-bosqich qo‘llanish jarayoni va uning talabalarning nutqiy faoliyatiga ta’siri asoslab berilgan. Tadqiqot natijalariga ko‘ra, case-study metodidan foydalanish talabalarning erkin muloqot qilish, mustaqil fikrlash va muammoli vaziyatlarda yechim topish ko‘nikmalarini rivojlantirishda samarali ekanligi aniqlangan.