ALKALOIDLARNING INSON ORGANIZMIGA TA‘SRI - S.G. Usmonova; A.K.Kurbanova; H.B.Mamadaliyev (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Ushbu maqolada alkaloidlarning kelib chiqishi, tabiatda tarqalishi, molekulalarining kimyoviy tarkibi, dorivorlik xususiyatlariga ega ekanligi, jumladan inson tanasiga kuchli fiziologik ta‘siri, tibbiyotda va xalq tabobatida nima maqsadda qo‘llanilishi va ulardan noto‘g‘ri foydalanish oqibatlari natijasida kelib chiqadigan kasalliklar va ularni oldini olish charalari to‘g‘risida batafsil ma‘lumotlar keltirilgan.