HAZM TIZIMI: OZIQ MODDALARNING PARCHALANISHI VA SO’RILISHI - Abdusamadova Gulsanam; Odiljonova Dilshoda; Sobirova Gulzira; Axmedov Fazliddin (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada tirik organizmlarning yashashi uchun zarur bo‘lgan energetik va plastik moddalarni iste’mol qilish jarayoni, hazm tizimining tuzilishi va funksional ahamiyati yoritildi. Hazm jarayonining mohiyati, uning fizik va kimyoviy bosqichlari, fermentlarning roli hamda oziq moddalarning so‘rilish mexanizmlari keng bayon etildi. Shuningdek, hazm turlari (xususiy, simbiont, autolitik), hazm tizimining motor, sekretor va inkretor faoliyatlari haqida ilmiy ma’lumotlar keltirildi.